Felhasználói menü

felhasználói név:
jelszó:
 

Időjárás

Hírek 

AirportShuttle

 

AirportShuttle

Általános információk az AirportShuttle-Minibusz szolgáltatásról

Az AirportShuttle-Minibusz repülőtéri transzfer szolgáltatást 1992-ben alapította meg a Budapest Ferihegyi Repülőtér. Az elsődleges cél egy alternatíva biztosítása volt a Budapestre érkező utasok számára a taxivállalatok mellett.

Európa több városában működő "reptéri shuttle" szolgáltatások az adott repülőtér és egy-egy városi fix megállóhely illetve hotelek között biztosított repülőtéri transzfert. A repülőtéri transzfert továbbfejlesztve Európában elsőként az AirportShuttle-Minibusz a reptér és Budapest bármely címén található lakóhelye között háztól – házig (Door to door) szállítja az utasokat.Konferencia-, rendezvény-transzferek

Konferenciák, sportesemények, kulturális találkozók vendégeinek, résztvevőinek szállítása a repülőtérről a rendezvény-helyszínre, vagy onnan vissza nagy odafigyelést, sok szervezést igénylő feladat. Az AirportShuttle-Minibusz minden olyan eszközzel rendelkezik, amelyek nélkül egy feladat megoldása csak nehézségek és jelentős költségnövekedés mellett lenne megoldható.

Az elmúlt 20 évben kipróbált módszerek segítségével bármilyen megbízás könnyen és költség-hatékonyan teljesíthető, melyre további garancia az itt dolgozók hosszú időre visszanyúló tapasztalata.

További információkat rendezvényekkel kapcsolatos szolgáltatásainkról ide kattintva olvashat!


AirportShuttle-Minibusz Utasadatok

Budapesten napi több ezer utast szállít az AirportShuttle-Minibusz, melynek megfelelő kiszolgálásához egyidőben 70 – 80 Minibusz koordinációját kell összehangolni. Az utaslétszámtól függően egyaránt biztosítjuk a háztól – házig (Door to door) transzferszolgáltatásunkat 8 – 10 fős és 30 – 50 fős nagyobb csoportok számára. Minibuszaink ABS, ESP biztonsági rendszerrel, dupla légkondícionálóval, továbbá 3 pontos biztonsági övekkel ellátott ülésekkel vannak felszerelve.


Utaskiszolgálás rendszere

Az AirportShuttle-Minibusz szolgáltatása a hét minden napján 24 órában foglalható. Az AirportShuttle-Minibusz szolgáltatás menete a következő:

Ön leadja megrendelését az AirportShuttle-Minibusz Call Center munkatársának, aki rögzíti a fuvarszervező rendszerünkbe. Előző nap a Vezénylő Diszpécser elkészíti a Minibusz gépkocsivezetők beosztását, akik pontos érkezési előírás szerint jelentkeznek a garázsban. A Garázsmester a Vezénylő Diszpécser beosztása alapján kiad a Gépkocsivezetőnek egy olyan buszt, amelyet a Műszaki Szolgálat emberei rendszeresen átvizsgálnak, és naponta lemosatnak. A Gépkocsivezető a Diszpécser utasítására a repülőtér termináljairól felveszi azokat az ott várakozó utasokat, akik a reptér és az Ön címe között húzott képzeletbeli vonal mentén laknak és akiknek a hazaszállítása után járművünk még időben odaérhet az Ön címére. Az AirportShuttle-Minibusz Diszpécser feladata a Minibusz Gépkocsivezetőt minden olyan címre elküldeni, amely az Ön lakhelye és a reptér között meghúzott egyenes mentén található, de vigyáznia kell arra, hogy egyik utas se üljön a kelleténél többet a Minibuszban.


Reptéri Minibusz Pultszolgálat

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtérre érkező utasokat az "ország kapujában" fogadja az AirportShuttle-Minibusz Pultszolgálata.

Az AirportShuttle-Minibusz pultjaiban dolgozó kollégák egy idegen nyelv magas szintű ismerete mellett további nyelvek társalgás szintű ismeretével rendelkeznek, kiváló kommunikációs készséggel és gyors, hatékony utas kiszolgálást biztosítanak az utasok számára.


AirportShuttle-Minibusz Desk at terminal 2A

A könnyű felismerhetőség érdekében az AirportShuttle-Minibusz arculati előírásának megfelelő egyenruhát hordanak. Mivel a pultohoz érkező ügyfelek nem minden esetben rendelkeznek minden szükséges információval a szolgáltatásról, ezért a gyors és pontos kiszolgálás mellett, készségesen tájékoztatják utasainkat a Minibusz működéséről és a jegyvásárlási és fizetési lehetőségekről, mely történhet bankkártyával, forinttal vagy Euróval (ebben az esetben a visszajárót forintban kapják az utasok), továbbá felhívja a figyelmet a várható várakozási időre. Az utasokat az AirportShuttle-Minibusz sofőrje szólítja cím szerint és kíséri oda a megfelelő Minibuszhoz, melyet az AirportShuttle-Minibusz Diszpécsere jelöl ki számára.


AirportShuttle-Minibusz Diszpécser központ

Az AirportShuttle-Minibusz Diszpécser az azonos irányba tartó utasokat egyazon járműbe szervezi, az elkészített fuvarlevelet az AirportShuttle-Minibusz Pultszolgálat kinyomtatja, és közvetlen az AirportShuttle-Minibusz Gépkocsivezető kezébe adja, aki a várakozó területről összegyűjti az utasait.

Az aznapi munkát két Diszpécser végzi, egy harmadik a következő napi feladatokra készül, ő az ún. Vezénylő Diszpécser. A Diszpécserek fejenként 2-2 monitor információit használják: az egyiken a buszok mozgását követik realtime a GPS alapó flottakövető rendszer segítségével, a másikon az aktuális fuvarok szervezésével foglalkoznak. Egyikük a városból a reptérre utazók rendeléseit szervezi fuvarokba, másikuk a terminálokon lévő pultjainknál fuvarra várakozókat igyekszik buszokba szervezni. Eközben természetesen egymással folyamatosan egyeztetnek, telefonon tartják a kapcsolatot a terminálokon a pultszolgálatunkkal is, (ha szükséges) kommunikálnak a gépkocsivezetőkkel, válaszolnak a Call Center felől érkező kérdésekre. Az "elkészített" fuvarokat a fuvarszervező szoftverünk kiküldi a buszokban lévő terminálra, melyet a Gépkocsivezető egy gombnyomással visszaigazol. A Vezénylő Diszpécser feladata a másnapra várható utasmennyiséghez igazított Gépkocsivezető- és busz-létszám tervezése, a beosztás elkészítése, valamint az ő feladata, a befutó megrendelésekhez a felvételi időpontok meghatározása.


Minibusz Sofőrök

A Sofőrök kiváló helyismerettel rendelkeznek, és gyorsan reagálnak a forgalmi dugók okozta fennakadásokra, fő feladatuk pedig a rábízott utasokat biztonságban hazaszállítani úgy, hogy a reptérhez legközelebb lakót tegye ki először és így sorban a legtávolabbi címig. Eközben a Diszpécser már megtervezi és közli is a Gépkocsivezetővel, hogy a reptér felé milyen címekről kell majd utasokat felvennie. Egy átagos munkanapon 10-12 órát dolgozik, napi 250-350 km-t teljesítve a budapesti forgalomban.


Technikai háttér

Ennek a körforgásnak a fenntartása minden területen magas színvonalú szakértelmet feltételez, valamint magas színvonalon működő infrastruktúrát, amelynek minden apró részlete az utaskiszolgálást hivatott segíteni: redundáns szerverek, több terrabájtnyi tárterülettel, 100 Mbit/s sávszélességet biztosító optikai kábel az internethez való zavartalan kapcsolódáshoz, VOIP telefonrendszer, mely nemcsak az irodákat és az ott dolgozókat köti össze, hanem minden buszunkkal is ezen keresztül tartjuk a kapcsolatot. A buszokba épített GPS jeladó és multifunkciós kommunikációs eszköz segít a járművek helyzetének real-time követésében, valamint a zavartalan "voice-" és text-kommunikáció lebonyolításában. A fuvarok nyilvántartására, számlázására, szervezésére saját szoftvereket készíttettünk, melyek ma már teljesen átfogják az AirportShuttle-Minibusz munkáját.


Online Foglalási Rendszer

Online foglalási rendszerünk - www.airportshuttle.hu - kényelmes lehetőséget biztosít az utazást előre megtervezők számára. A lefoglalt transzferekről automatikus visszaigazoló elektronikus (E-mail) levelet küld rendszerünk. Rögzített áraink mellett pontosak és kiszámíthatóak a transzferek. Előreváltott jeggyel érkező utasok elsőbbségi kiszolgálást élveznek (E-Ticket Lane) a Ferihegyi Repülőtéren működő AirportShuttle-Minibusz pultoknál (Terminal 1, Terminal 2A és Terminal 2B).


Call Center

A Call Center (+36-1) 296-8555 napi több, mint 3000 hívást fogad, továbbá a dolgozók alkalmazásának feltétele legalább egy idegen nyelv társalgás szintű ismerete. A minket telefonon felkereső ügyfeleink közel fele nem beszél magyarul, ennek ellenére mindig találunk velük közös nyelvet, természetesen legtöbbször az angolt. Nagy öröm azonban pl. egy orosz nemzetiségű utasunknak, ha megrendelését oroszul is leadhatja nálunk. Minden bejövő hívás minden készüléken csörög, a "leggyorsabb" kollégánk veszi azt fel. Ha valaki hív minket, de minden munkahelyünkön vonalban vannak a kollégák, a bejövő hívás várólistára kerül. Amint befejezi valaki a beszélgetést, a várólistán legelöl lévő ügyfél hívása kicsörög a szabaddá vált készüléken.

Amennyiben a minket hívó ügyfél engedélyezte készülékén a "hívószám küldése" opciót, a kollégánk előtt lévő monitoron a hívás fogadásának pillanatában megjelenik az adott telefonszámról leadott legutolsó rendelés minden részlete. Tehát, ha Ön már rendelt tőlünk transzfert és később ugyanarról a számról hív minket, már csak a dátumokat, időpontokat kell megbeszélnünk Önnel, a címet, nevet már látjuk a monitoron. Szintén a Call Centerbe futnak be a hozzánk intézett email-ek is. Minden szolgálatban egy kinevezett kolléga feladata ezek megválaszolása, esetleges továbbítása az illetékes felé. Ez a kollégánk fogadja a Skype-n bejövő hívásokat is. Minden, a Call Centerbe beérkező hívást a minőségbiztosítás érdekében rendszerünk rögzíti, és titkosítva archiválja. Ezekhez a felvételekhez az AirportShuttle-Minibusz 170 dolgozójából mindössze hárman férhetnek hozzá, ők is csak egy esetleges reklamáció kivizsgálása során. A budapesti szállodákból érkező hívások fogadására "dedikált" szállodai vonalat használunk, itt a rendelésfelvétel menete is egyszerűbb: a címet már tudjuk, a név legtöbb esetben egy szobaszám, ezek a beszélgetések általában 30 másodpercnél nem tartanak tovább.


AirportShuttle-Minibusz Partneri Kapcsolatok

Az AirportShuttle-Minibusz szerződött partnerkapcsolatban áll a budapesti Hostelek, Apartmanházak és a nagy szállodaláncok tagjaival, naponta szállítja a kedves szállóvendégeket háztól – házig (Door to door) transzferjárataival.

Az AirportShuttle-Minibusz kiemelt partnerei közé tartoznak a legnevesebb turisztikai szervezetek, továbbá társult tagja a Magyar Szállodaportások "Aranykulcs Egyesülete" az U.I.C.H – LES CLEFS D'OR nemzetközi szervezetének.

AirportShuttle-Minibusz Kosice Shuttle

Az AirportShuttle-Minibusz töretlen erővel és folyamatos innovációval növeli szolgáltatásának minőségét, és az elérhetőségének körét, az utasok minél nagyobb megelégedésére. Az Online foglalási rendszeren keresztül a főváros és a vidéki városok mellett a határon túli utazóközönség számára is elérhetővé vált a Budapesti Repülőtéri AirportShuttle-Minibusz transzfer.


AirportShuttle-Minibusz Tarifa-táblázat - Budapest

Az AirportShuttle-Minibusz Budapest területén három körzetet különböztet meg: Reptér Körzet, Belváros-Hotel Körzet, Kertváros Körzet.

A körzetek pontos határait ide kattintva tekintheti meg.

A lenti táblázat tartalmazza az egyes körzetekhez tartozó fuvardíjakat, melyek a repülőtéri pultjainknál történő készpénzes (vagy bankkártyás) fizetés esetén érvényesek

Az egyes uticélokhoz tartozó - online megrendelés esetén érvényes - fuvardíjakat könnyedén kiszámolhatja a weboldalunk fejlécében található formon: írja be az utca vagy a hotel nevét és az utazni kívánók számát és nyomja meg az árszámítás gombot